Neinvazívne spôsoby pre očarujúce mihalnice

Všetky ženy snívajú o tom, že budú majiteľkami krásnych mihalníc siahajúcich až k nebesám. Tento sen sa dá nepochybne ľahko splniť aj u žien, ktoré matka príroda neobdarovala takým klenotom. Našťastie existuje množstvo neinvazívnych trikov, ktorými môžete aj vy takéto mihalnice získať. Stačí na to vyvážená strava, šetrné odstraňovanie make-upu či ricínový olej? Ako si vybrať a následne aplikovať sérum na mihalnice a maskaru? Ako sa o mihalnice starať a ako ich upravoavť?

Spôsoby, ako získať pekné mihalnice: vyvážená strava

Primárnou funkciou mihalníc nebolo skrášlenie tváre. Ich prvoradým cieľom bolo chrániť jemné štruktúry očí pred rôznymi nečistotami, ako je napríklad prach.

Mihalnice sa skladajú z cibuľky a samotného vlasu. Ich životnosť je približne 100 dní. Na to, aby mohli rásť, potrebujú peptidy, mikroprvky a vitamíny, ktoré sa nachádzajú v produktoch bohatých na vitamíny skupiny B, zinok, železo a horčík. Prípadne si môžete zaobstarať vitamínové doplnky.

Spôsoby, ako získať pekné mihalnice: ako si vybrať a používať sérum na mihalnice a riasenku?

Ak chcete pomôcť svojim riasam zotrvať alebo sa stať zdravými, stačí, aby ste dodržiavali niekoľko základných pravidiel.

Po prvé, riasenka, ktorú používate by mala mať vyživujúce a posilňujúce vlastnosti. Vyhnite sa vodeodolným riasenkám, pretože odstraňovanie takýchto produktov mihalnice značne oslabuje. Po druhé, príprava mihalníc na nanesenie maskary ako aj samotná technika aplikácie zohrávajú skutočne dôležitú úlohu:

  1. Pred nanesením prvej vrstvy riasenky sa odporúča riasy jemne napúdrovať.
  2. Riasenka sa má nanášať až po dôkladnom očistení mihalníc a zbavení od zvyškov mastných krémov či starej riasenky. Vďaka tomu, môžete zabrániť drobeniu maskary a aj samotných mihalníc.
  3. Aplikácia riasenky by mala nasledovať v tomto poradí: začnite od spodnej časti rias a chvejivým pohybom ťahajte kefku smerom ku končekom rias. Pred nanesením ďalšej vrstvy počkajte, kým prvá vrstva nezaschne. V opačnom prípade si môžete privodiť na riasach hrudky, čo povedie k ich zlepeniu. Okrem toho musia byť mihalnice namľované veľmi jemne, aby sme ich zbytočne nepreťažili a nezhoršili ich stav.

Ďalším kozmetickým prípravkom na mihalnice, ktorý by sa mal pravidelne používať je vyživujúce sérum. Účinné sérum na mihalnice spôsobí, že budú riasy hustejšie a objemnejšie; je tiež zodpovedný za stimuláciu cibuliek.

Spôsoby, ako získať pekné mihalnice: ako sa o mihalnice starať a ako ich upravovať?

Za účelom úpravy mihalníc si môžete zvoliť klieštiky na mihalnice, ktorými si riasy istotne nepoškodíte v prípade, že s nimi viete obratne zaobchádzať. Je zrejmé, že by ste ich nemali používať na namaľované riasy, pretože by to mohlo spôsobiť vysoké riziko polámania mihalníc a dokonca aj ich stratu. Preto, ak si chcete natočiť mihalnice, ktoré sú už namaľovné, siahnite po čistej kefke a priložte ju na ešte vlhké riasy. Kefkou začnite pritláčať na riasy smerom k viečku, pričom by ste mali klásť dôraz na jemnosť. Riasami sa nedotýkajte večka.

Riedke a slabé mihalnice môžete zahustiť pomocou niekoľkých make-up trikov. Vďaka tomu sa môžete vyhnúť aplikácii umelých rias či nanášaniu nespočetného množstva vrstiev maskary. Jediné, čo musíte urobiť je nakresliť si tenkú linku pomocou tmavej ceruzky na oči. Potom ju pomocou šteca veľmi jemne rozmažte. Pokiaľ chcete svojim očiam dodať prirodzený look, môžete pridať očný tieň. Podobný efekt, ktorý je však ešte ohromujúcejší dosiahnete použitím očnej linky. Samozrejme, bezchybná aplikácia očnej linky si vyžaduje trocha zručnosti.

Záleží aj na poradí, v akom sa robí očný make-up. Začnite od:

  1. Korektor a potom prejdite na:
  2. Sypký púder, ktorý používate na jemné prepúdrovanie pokožky v oblasti očí (ak používate špeciálnu podkaldovú bázu na očné tiene, tento krok môžete vynechať)
  3. Očné tiene alebo iná dekoratívna kozmetika
  4. Maskara (pokiaľ ju používate ako poslednú, vyhnete sa problémom s aplikáciou farebnej kozmetiky, ktorú by ste museli nanášať cez už pekne nalíčené riasy).

Spôsoby, ako získať pekné mihalnice: odličovanie

Odstránenie očného make-upu je kľúčovým prvkom rutiny krásy. Koniec koncov, pokiaľ sa maľujete každý deň, potom sa musíte každý deň aj odličovať. Nemali by ste ísť do postele s namaľovanými mihalnicami, pretože ako prvé, čo si ráno všimnete bude, že väčšina vašich mihalníc je polámaná.

Odstránenie make-upu sa musí vykonávať s jemnosťou, pretože nešetrné trenie očných viečok môže mať vskutku katastrofálne následky. Preto pred tým, ako siahnete po či už géli alebo pene na tvár, navlhčite si vatový tampón špeciálnym prípravkom určeným na odstránenie očného make-upu. Aby ste pomohli prípravku s rozpustením líčidiel a maskary, nechajte vatový tampón jemne pritlačený na očných viečkach po dobu približne 10 sekúnd.

Okrem toho, by ste nemali manévrovať v blízkosti rias, ktoré sú už stvrdnuté pod nánosmi maskary a sú náchylnejšie na mechanické poškodenie. Po dôkladnom odstránení make-upu si môžete naniesť očný krém. Netrite ho, namiesto toho ho len jemne vklepte do pokožky pomocou končekov prstov – pokožka v oblasti očí ako aj samotné riasy sú veľmi citlivé. Z toho dôvodu sa neodporúča žiadne trenie.

Spôsoby, ako získať pekné mihalnice: ricínový olej

Ricínový olej môže vyriešiť problém oslabených a riedkych mihalníc. Ak chcete objaviť liečivú silu tohto prírodného oleja, treba sa vybaviť čistou kefkou z riasenky. Olej sa má nanášať ped spaním – po odstránení make-upu a po aplikácii očného krému. Najjednoduchší spôsob, akým si aplikovať ricínový olej, je namočiť kefku do ricínového oleja a prebytočné množstvo oleja odstrániť tak, že prejdete kefou po okraji nádobky. Teraz si môžete olej aplikovať na riasy. Tento postup sa odporúča opakovať pravidelne, teda každý deň, po dobu aspoň jedného mesiaca. Potom je možné frekvenciu postupne znižovať a to na dva razy týždenne.

Rebríèek maskár